Zichtbaar: Wat laat je niet zien aan (potentiële) klanten?

Een maand geleden heb ik voor mezelf het doel gesteld om 10.000 stappen per dag te zetten, dus ik kies er nu voor om te lopen in plaats van bijvoorbeeld de bus of fiets te pakken. Dit zorgt soms voor een opgetrokken wenkbrauw, bijvoorbeeld tijdens het uitwisselen van je sportschoenen voor je hakken.

Even een switch maken van sportief en casual naar zakelijk en professioneel. Een diversiteit die ik herken en terug zie in mijn onderneming. Wat laat je wel en niet zien aan (potentiële) klanten? Laat ik aan mijn klanten alleen het ontwerp zien of ook de technische aspecten van het ontwerpproces?

Zelf vind ik het belangrijk om te weten hoe iets gerealiseerd wordt. Ook merk ik ook bij de klanten waarmee ik een-op-een samenwerk dat er een nieuwe waardering ontstaat voor het grafische vakgebied. Doordat ik tijdens mijn proces ook de technische kant zichtbaar maak zien mijn klanten de hoeveelheid werk, detail en mogelijkheden die bijvoorbeeld bij een logo ontwerp naar voren komen.

Ik ben benieuwd of delen van je producten of diensten op dit moment achter de schermen plaats vindt. Ook vraag ik me af als je dit zichtbaar maakt voor je klanten of dit dan ook een positief effect zou hebben.

Creatieve groet,

Handtekening Lynne Main

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *