Meer interactie via Facebook - Main Design

2 tips om via Facebook meer interactie te krijgen!

Hoe krijg je meer interactie via Facebook? Hoe zorg je ervoor dat alle afbeeldingen er professioneel uitzien? Hoe stuur je je Facebook fans naar je website? Hoe kun je je waarde en professionaliteit op Facebook laten zien?

Ik ben deze week op onderzoek gegaan en mijn inzichten wil ik graag in dit artikel met jullie delen, dus leer van de “fouten” die ik ook gemaakt heb! Onderaan dit artikel kun je gratis templates downloaden om meteen aan de slag te gaan om zo meer interactie te krijgen via Facebook.

Tip 1: Sprekende banner

Gebruik je Facebook header als een soort mini billboard of als een advertentie. Zorg ervoor dat je banner herkenbaar is maar vermijd nietszeggende beelden. Met herkenbaarheid bedoel ik dat bijvoorbeeld dezelfde afbeelding, tone of voice of huisstijl ingezet wordt op je website, maar ook op je Facebookpagina.

Daarnaast is het ook belangrijk dat je je Facebook Cal-to-Action button inzet om bijvoorbeeld meer website bezoekers te krijgen of om nieuwe aanmeldingen voor je nieuwsbrief te werven.

Tip 2: Responsive plaatjes

De afbeelding van je Facebook post is belangrijk en wordt vaak onderschat of vergeten. Ook ik als Grafisch Ontwerper zag vorige week mijn eigen post voorbij komen en dacht: “Dit kan beter!”. De tekst die ik op de afbeelding geplaatst had was namelijk afgesneden.

Zorg daarom voor professioneel beeld waar de eventuele tekst of essentiële details in de foto niet afgesneden worden. Onderaan dit artikel kun je een template downloaden die je hiermee gaat helpen en precies laat zien wat er wel en niet gesneden wordt.

Download nu gratis de Facebook templates

Download hier gratis templates voor je toekomstige banners en posts. Hiermee kun je snel aan de slag en heb je nooit meer het probleem dat delen van de tekst afgesneden worden van je Facebook berichten. Veel ontwerp plezier!

Facebook banner en posts - Ontwerpstudio Main Design

 

Ondernemende groet,

Handtekening Lynne Main

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *