3 tips om je verkooppagina te optimaliseren

Verkooppagina te optimaliseren - Main Design

Hoe presenteer jij je producten en diensten op je website? Is het makkelijk om via deze pagina contact met je op te nemen? Maak je gebruik van social-proof? Raken je potentiële klanten snel afgeleid op je website en zoeken ze verder?

In deze blog deel ik 3 tips waarmee je op een simpele manier je verkooppagina kunt optimaliseren en je conversie verhogen. Je verkooppagina’s veranderen van een leuk informatief verhaal naar een verkoop-funnel. Je begeleid je klant stap voor stap dichter naar de “ja” op een vriendelijke manier en zonder afleidingen.

Leer hier je eigen verkooppagina te optimaliseren:

Navigatie

Zorg voor een verkooppagina zonder navigatie of menu. Verwijder hier je header, footer en sidebars zodat je potentiële klanten geen afleiding hebben of verder kunnen klikken op je website. Hierdoor kunnen ze alleen naar beneden scrollen om je product of dienst te bekijken. Een andere term die hier ook voor gebruikt wordt is landingspagina.

Referenties

Misschien wel het allerbelangrijkste tijdens het online verkopen van je producten en diensten zijn je referenties of je social-proof. Hierdoor krijgen potentiële klanten een beeld van hoe jij andere klanten geholpen hebt, wat voor impact je producten of diensten hebben en hoe jij bent als professional. Zet deze waardevolle informatie dus op je verkooppagina.

Call-to-Action

Als ondernemers praten we graag over onze producten of diensten, maar we vergeten vaak op de websites uit te leggen hoe de klant een aankoop kan doen. We missen een goede Call-to-Action. Vaak zijn we bang om te “verkoperig” over te komen, maar als je je klant niet oproept tot actie gebeurt er niets.

 

Ga aan de slag om je verkooppagina te optimaliseren. Dankzij deze drie tips melden potentiële klanten buiten mijn netwerk melden zichzelf aan voor mijn diensten. Het is een strategie die ik toepas en blijf optimaliseren om steeds betere resultaten te krijgen en op een andere manier acquisitie te doen.

Ik ben erg benieuwd naar jullie strategieën om je online verkopen te boosten. Plaats een berichtje hieronder met je eigen tip om je verkooppagina te optimaliseren. Alvast bedankt!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *