5 kleuren tips voor een uitstraling die je doelgroep aanspreekt

Kleurenleer - Ontwerpstudio Main design

Wat zegt de kleur van je logo?

Niet alleen is het de eerste indruk van je onderneming, de uitstraling is ook deel van je herkenbaarheid. Als ontwerper merk ik vaak dat mijn klanten kiezen voor een kleur die ze zelf mooi vinden of waar ze een symboliek bij hebben. Helemaal niets mis mee, maar ik raad aan om naar de kleurenleer te kijken. Wat zeggen kleuren onbewust tegen (potentiële) klanten?

Kleurenleer

Blauw: discipline, vertrouwen, rust, formeel
Groen: fris, vooruitstrevend, balans, milieuvriendelijk
Geel: vrolijk, innovatief, warm, energiek
Rood: energie, opstand, actief, statement
Oranje: plezier, humor, optimisme, gezellig
Paars: luxe, elegant, kracht, overtuiging
Roze: vrouwelijk, passie, intuïtie, zoet
Zwart: power, chique, duur, simpel

5 tips om de juiste kleur & uitstraling te kiezen

Ben je nog op zoek naar de juiste kleur dan heb ik hier nog 5 handige tips hoe je zelf een kleur kunt bepalen.

Tip 1: Bepaal welk gevoel je wilt uitstralen
Wat wil je bereiken en hoe wil je dat je klanten je bedrijf in eerst instantie interpreteren. Schrijf zelf positieve termen op waar je bedrijf voor staat en vergelijk deze woorden met het lijstje “Kleurenleer” hierboven.

Tip 2: Wijk van standaardkleuren af
Doe een klein onderzoekje naar je collega’s en / of concurrenten. Welke kleuren gebruiken zij? Kies voor een tegenovergestelde kleur of geef er een eigen twist aan.

Tip 3: Gebruik niet teveel verschillende kleuren
Gebruik sterke combinaties, maar pas op voor contrastkleuren of kleuren die met elkaar vloeken. Ga voor een mooi kleurenpallet waar een balans in zit en kleuren die elkaar complimenteren.

Tip 4: Kies een kleur die bij jou past
De kleuren die je kiest maken deel uit van je onderneming, maar ze zijn ook deel van je eigen identiteit. Kies een kleur die bij je past en waar je je zeker bij voelt; het is tenslotte het visitekaartje dat je uitdeelt.

Tip 5: Maak je niet te druk
Sommige van ons hebben vaak moeite met kiezen, maar dit is waarschijnlijk een keuze waar je niet meer naar terug kijkt. Ik raad ook altijd aan om je logo elk 2/3 jaar te restylen; misschien een nieuw kleurtje maar vooral om qua vormgeving met de nieuwste trends mee te gaan.

Veel succes met het kiezen van de juiste kleur! Voor vragen kun je altijd contact opnemen met Ontwerpstudio Main Design!

Follow my blog!