3 methodes om meer resultaten te krijgen via je landingspagina

Hoe melden klanten zich aan op je landingspagina? Hoe nemen potentiële klanten contact met je op? En doen ze dit ook?

Wat ik bij meerdere ondernemers zie is dat er op hun landingspagina een oproep gedaan wordt waarbij de bezoeker moeite moet doen om contact te leggen.

Bijvoorbeeld: “Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.” Daarna word je meteen doorgestuurd naar de standaard contactpagina. Doe dit niet en maak het zo makkelijk mogelijk voor je potentiële klanten om hun gegevens achter te laten zodat jij zelf contact met hen kunt opnemen.

Voor de ondernemers die nog niet precies weten wat een landingspagina is, dit zijn pagina’s op je website waarop je producten en diensten zichtbaar zijn. Vaak zijn dit pagina’s zonder menu, header, footer of afleidingen waar je in principe alleen een verkoop kunt realiseren.

3 manieren om direct resultaten te krijgen op je landingspagina:

Even coachen
Bied je potentiële klanten op je landingspagina de mogelijkheid om een één-op-één gesprek met je te voeren. Heb je klanten die twijfelen of niet zeker weten of de producten of diensten bij hun passen dan is dit de perfecte methode om ze te overtuigen van jouw expertise.

Direct reserveren
Zorg ervoor dat je bezoekers direct op je landingspagina tijd kunnen reserveren. Om het makkelijk te maken voor jezelf kun je hiervoor een aangepast contactformulier gebruiken. Laat je klanten hier zo min mogelijk invullen om het zo eenvoudig mogelijk te maken, bijvoorbeeld alleen hun naam en email / telefoonnummer. Later, in een vervolgmail of -telefoontje kun je extra informatie verzamelen en afspraken maken.

Meteen bestellen
Een andere mogelijkheid is dat de klant meteen het product of de dienst kan bestellen en betalen. Dus je potentiële klant gaat via de landingspagina door naar een webshop, waar hij het gehele bestelproces doorloopt.

Kijk goed naar wat je klanten nodig hebben en hoe ze op dit moment producten en diensten bij je afnemen. Ik denk dat het hier voornamelijk gaat om een keuze te maken en werkt het niet voor jouw specifieke doelgroep, kies dan opnieuw.

Creatieve groet,
Handtekening Lynne Main

Comments 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *