5 succesfactoren voor meer klanten via emailmarketing

Meer klanten via emailmarketing - Ontwerpstudio Main Design

“Ja, ik wil meer klanten via emailmarketing”

Ben je aan het starten met emailmarketing of heb je een kleine lijst volgers? Wil je hierin graag groeien, maar weet je nog niet helemaal hoe? In deze blog deel ik 5 succesfactoren waarmee ikzelf meer klanten via emailmarketing heb gekregen.

Voor ondernemers in alle vakgebieden en branches is emailmarketing een belangrijk element om contact met klanten warm te houden en top of mind te blijven. Je deelt hiermee je kennis, vergroot je expert-status, promoot je producten / diensten of je kunt een promotiecadeautje weggeven. Een essentieel onderdeel als je wilt blijven groeien met je onderneming.

De volgende 5 succesfactoren hebben mij en de ondernemingen van mijn klanten goed geholpen om meer volgers via emailmarketing te krijgen.


Evil pop-up

We zijn ze allemaal weleens tegengekomen, de “agressieve” pop-up die steeds terug blijven komen en moeilijk weg te klikken zijn: Maar er zijn ook methodes om op een vriendelijke manier je nieuwsbrief te promoten. Bijvoorbeeld een on-exit pop-up die alleen verschijnt als de bezoeker de pagina wil verwijderen, pop-ups die subtiel rechts/links onderin het venster verschijnen of pop-ups die één keer op een bepaalde pagina verschijnen.

Kijk goed naar je onderneming en welke pop-up daarbij aansluit. Pop-ups zijn een hele goede manier om je mailinglijst te gaan uitbreiden en kunnen zeker op een klantvriendelijke manier worden toegepast.

Aantrekkelijke bonus

Niet alleen met een pop-up ga je er komen. Je moet tenslotte je potentiële nieuwsbrief-lezer ervan overtuigen dat jij unieke en waardevolle informatie kunt geven; dit zou je kunnen oplossen met een gratis weggever. Hiermee creëer je een tone of voice; je geeft aan wat de kwaliteit en waarde van de informatie is die je met potentiële klanten in de toekomst gaat delen. Ga op zoek naar manieren waarop je je klanten kunt helpen en creëer hier een aantrekkelijke bonus voor.

De eerste twee succesfactoren zijn vooral gericht op het bouwen van een mailinglijst. Nu gaan we ons richten op wat er qua vormgeving in de nieuwsbrief zelf moet gaan gebeuren.

Opvallende voordelen

De meeste nieuwsbrieven die ik ontvang bestaan voornamelijk uit tekst. Helemaal niet erg, maar dit kun jij makkelijk verbeteren en voor jezelf optimaliseren. Belangrijk is dat je de voordelen, resultaten en usp’s (unique selling points) duidelijk naar voren laat springen; een aantal mogelijkheden hiervoor zijn:

  • Spellen met Bold en Regular
  • Alle voordelen met bullets op een rij
  • Tekst vervangen door typografie, infographics, beeld of iconen

Als je je nieuwsbrief bijvoorbeeld via MailChimp verstuurt, kun je voor elke mailing een rapport opvragen. Kijk hier goed naar, experimenteer en ga voor je eigen doelgroep kijken wat wel en niet werkt.

Flexibel design

Met een flexibel design bedoel ik eigenlijk twee dingen;

1: Dat je een template maakt voor de nieuwsbrieven in de huisstijl van je onderneming, zodat je tijd bespaart en consequent je professionaliteit laat zien. Er ontstaat dan geen kwaliteitsverschil tussen de verschillende mailings.

2: Dat de mailing die je verstuurt goed leesbaar is op je telefoon, tablet en laptop / desktop. Je wilt namelijk de frustratie voorkomen als je nieuwsbrief-lezers via hun mobiele telefoon je mailing ontvangen en het niet direct kunnen lezen.

Klikbare call-to-action

Vertel in je nieuwsbrieven niet alleen een verhaal of geef een aantal tips, maar bouw het altijd op naar iets wat de klant kan doen; een product of dienst kopen, delen op social media of bijvoorbeeld zoals in deze blog wil ik je vragen of je een reactie achter wilt laten.

Ik ben namelijk erg benieuwd wat je succesfactor is als het om het versturen van nieuwsbrieven gaat of het bouwen van een mailinglijst. Waar loop jij tegenaan of wat werkt er voor jou juist erg goed? Laat hieronder een reactie achter of stuur een mail naar info@lynnemain.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *