Instagram | Ontwerpstudio Main Design

Instagram: 5 tips voor meer interactie en zichtbaarheid

Deze week heb ik voor een klant nieuwe social media kanalen aangemaakt en hiervoor een plan opgesteld. Ik merkte dat het plaatsen van posts in nieuwe omgevingen / social media kanalen nogal lastig kan zijn. Hoeveel hashtags gebruik je op Instagram? Hoe krijg ik nieuwe volgers en hartjes? Hoe plaats ik een link naar mijn website op Instagram?

Herkenbaar? In deze blog deel ik 5 tips om je Instagram profiel en posts optimaal in te zetten, zodat je zichtbaar wordt en meer interactie krijgt.

5 tips voor meer interactie en zichtbaarheid via Instagram

Optimaal profiel
Zorg bij Instagram, maar ook bij alle andere social media dat je de profielpagina helemaal invult. Belangrijk bij Instagram is dat je een korte omschrijving van je bedrijf schrijft en hierin kun je eventueel ook hashtags zetten. In je omschrijving zou ik nooit meer dan 2 hashtags gebruiken. Daarnaast is dit de enige plek waar je een klikbare link naar je website kunt plaatsen.

Relevante hashtags
Hashtags zijn op Instagram erg belangrijk; dit is de manier waarop posts gerangschikt en gevonden worden. Mijn advies is om minimaal 10 relevante hashtags per post te gebruiken. Per post kun je maximaal 30 hashtags inzetten.

De hashtags zien er vaak wat rommelig uit, dus ik zou eerst je post tekst plaatsen met 1 of 2 witregels en daaronder je hashtags toevoegen.

Lucratief samenwerken
Een manier om je bereik te vergroten is om samen te werken met ander bedrijven / personen en deze accounts te taggen in je post. Een tag is net zoals bij Facebook en Twitter dat je een link creëert in je post die gelinkt is met een ander profiel van een persoon of onderneming. Hiermee deel je elkaars volgers en bereik.

Om deze link te maken start je altijd met een “@” teken en type daaraan vast de gebruikersnaam van de persoon die je wilt linken, bijvoorbeeld @ontwerpstudiomaindesign.

Makkelijk vindbaar
Bij Instagram kun je alleen in je profiel een klikbare link plaatsen en niet in de posts. Dus als je een post en een link naar bijvoorbeeld een blog of product wilt plaatsen, zorg dan voor een makkelijke url, bijvoorbeeld: www.lynnemain.com/instagram

Zichtbare persoonlijkheid
Als ondernemer tijdens netwerken, op je website maar ook op sociale media: Wees altijd jezelf en blijf bij de kern van je onderneming. Instagram is een heel sociaal netwerk, dus door je doelgroep te vinden, volgen en hun posts hartjes te geven krijg je dit uiteindelijk terug.

Ik hoop dat je deze tips gaat inzetten voor je persoonlijke of zakelijke Instagram account. Start je met een nieuw account dan raad ik je aan om geduld te hebben, omdat het tijd kost om je account, volgers en hartjes op te bouwen.

Laat mij in de reacties weten of er nog andere social media kanalen zijn waar jullie wat extra hulp bij kunnen gebruiken, dan kan ik daar zeker een blog aan wijden.

Creatieve groet,

Handtekening Lynne Main

PS: Klik en volg Ontwerpstudio Main Design op Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *