3 tips voor het maken van eigen foto’s voor je social media

Bij meerdere bedrijven zie ik dezelfde gratis stockfoto’s voorbij komen. Dit is erg jammer en helpt je als ondernemer niet met je onderscheidend vermogen. Gebruik jij ook stockfoto’s of maak je je eigen foto’s?

Hoewel ik soms stockfoto’s gebruik wil ik je in deze blog graag inspireren om je eigen foto’s te maken. Hierdoor voorkom je dat je dezelfde stockfoto’s gebruikt als je collega’s en concurrenten, maar word je ook gezien als uniek en werk je aan je authenticiteit.

3 tips voor het maken van eigen foto’s:

Laat jezelf en je omgeving zien

Inplaats van stockfoto’s die gekoppeld zijn aan bijvoorbeeld je blog kun je foto’s maken van jezelf, het werk dat je doet en de plekken waar je als ondernemer komt. Ik merk dat ik hiermee mijn social media volgers inspireer, laat zien waar ik meer bezig ben, maar ook nieuwe flexplekken introduceer. Ik daag je uit om hiermee aan de slag!

Creëer je eigen beeldbank

De tweede tip die ik je kan geven is start je eigen beeldbank. Alles wat je tegen komt wat je inspireert of wat te maken heeft met je vakgebied, maak hier een foto van. Kun je deze foto niet meteen inzetten op social media bewaar deze in een speciale map voor later. Als je dit structureel doet heb je altijd een foto’s om een inspirerend post mee te maken.

Perfect hoeft ook niet

Het streven naar perfectie is een van de valkuilen van ondernemers, maar ik geloof dat eigen foto’s maken voor je social media te leren is. Door elke keer goed te kijken naar de foto’s die je maakt en elke keer dat je post de foto te verbeteren. Kijk ook naar andere social media accounts voor inspiratie.

Ik hoop dat je net als ik nu minder stockfoto’s gaat gebruiken en geinspireerd bent om zelf beeld te maken. Vergeet niet deze post een Like te geven op LinkedIn of te delen binnen je netwerk!

Creatieve groet,

Handtekening Lynne Main

Comments 1

  1. Leuke tips Lynne ,inspirerend !
    en het is ook echt leuker. Je kunt veel beter inspelen op de actualiteit. BV. Zoals jij daar een mandje mandarijnen bij zet.

    Ps. Mijn emailadres is veranderd.ik weet niet of ik het al had doorgegeven.
    .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *