Blogs schrijven | Ontwerpstudio Main Design

Lynne Main: Hoe ik blogs schrijf in 30 minuten

“Ik wil bloggen, maar ik weet niet waarover ik moet schrijven.” “Over mijn vakgebied en onderneming is weinig te vertellen!” “Ik heb geen tijd om te bloggen…”

Herkenbaar? Dit zijn een aantal uitspraken die ik vaak hoor rondom het schrijven en bedenken van blogs en nieuwsbrieven, maar ik ben ervan overtuigd dat alle ondernemers met passie voor hun vakgebied genoeg verhalen en kennis hebben om te bloggen. Vandaar dat ik deze week mijn stressloze methode om snel en efficiënt blogs te schrijven en te bedenken met je ga delen.

Hoe ik blogs schrijf in 30 minuten:

Stap 1: Brainstormen
Maak een lijst met diverse onderwerpen. Zorg ervoor dat alle onderwerpen die je noteert een directe link hebben met je vakgebied, maar ook met je producten en diensten. Dit vergroot namelijk je expertstatus op deze vlakken.

Nu je een lijst met onderwerpen hebt, ga je hierbij bedenken welke kennis en informatie je gaat delen, bijvoorbeeld ‘5 tips om…’ of ‘3 stappen naar…’. Dit kost even tijd maar de rest van het proces wordt hierdoor veel makkelijker.

Stap 2: Inplannen
Nu je meerdere ideeën hebt om over te schrijven ga je deze onderwerpen inplannen. Hierdoor weet je precies op welke dag je waarover gaat schrijven. Je voorkomt hiermee dat je veel tijd kwijt bent met het bedenken van een onderwerp voordat je gaat schrijven, je taak wordt helder.

Mocht er iets tussendoor komen, bijvoorbeeld een actie, feestdag of iets nieuws in je onderneming, dan schuift de hele planning door.

Stap 3: Schrijven
Klinkt voor de hand liggend, maar vaak hebben we hierbij toch een drempel. In stap 1 en 2 hebben we een onderwerp en een dag vastgelegd, dus nu hoef je het alleen maar te schrijven.

Om het proces te versneller zet ik zelf een timer voor 20 minuten waarin ik schrijf. Ik kijk nog niet of het een goed lopend verhaal is of naar de spelling; het gaat er hier alleen om de kennis en het verhaal op papier te zetten. Daarna reserveer ik extra tijd om de blog na te kijken en eventueel door iemand na te laten lezen.

Ik geloof echt dat schrijven een skill is die je kunt verbeteren door heel veel te oefenen. Heb je nog een andere tips om efficiënt blogs te schrijven? Deel ze hieronder in de reacties!

Creatieve groet,
Handtekening Lynne Main

Comments 2

  1. Hoi Lynne, mooie tips weer, dankjewel. Ik heb ook nog een tip om te delen: ga na wat je geraakt heeft en waarom, de afgelopen tijd. Vaak heeft dat ook te maken met kennis of (voortschrijdend) inzicht dat je zelf hebt. Als je daarover schrijft is dat ook weer leerzaam voor jezelf, iets waardoor ik schrijven leuk vind. Veel plezier met schrijven!

  2. Hoi Lynne,
    Goed verhaal over snel een blog schrijven. Kost mij inderdaad veel tijd. Met efficiënter ( daar schrijf ik namelijk ook over, ha,ha ) .
    Ik gebruik zelf ook nog een mindmap om mijn idee te structureren. Zo gebruik ik beide hersenhelften. Supereffectief. Wat ik heb natuurlijk meer te doen dan blogs publiceren op mijn eigen website ( klik even op mijn naam hierboven ).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *